FUSION 72X

Slika FUSION 72X
The benchmark in high-performance scuba regulators, the Fusion, offers Twin Power control, optimized performance, durability and award-winning design! All this combined with the 72X first stage which, with it's compact dimensions, is also adapted to recreational or tech configurations.

€503.00

Proizvođačeva šifra proizvoda: 416252

Proizvođač: Mares

DESCRIPTION


1ST STAGE

 • 4 VERTICAL AND 4 RADIAL LP PORTS (PAT. PENDING)
 • IDEAL FOR ALL TECH AND RECREATIONAL DIVING CONFIGURATIONS
 • NATURAL DFC ON ALL LP PORTS
 • PRE-ORIENTED HP PORTS
 • AST - 1ST STAGE DRY SYSTEM
 • PEARL CHROME FINISH
 • COMPACT DIMENSIONS

2ND STAGE

 • TWIN POWER SYSTEM
 • METAL 2ND STAGE WITH PEARL CHROME FINISH
 • HIGH AIR FLOW
 • WIDE PIVOTING PURGE BUTTON
 • SUPERFLEX LP HOSE

ACHIEVED EN250 WORK OF BREATHING REQUIREMENTS AT THE DEPTH OF 200 M AT A BREATHING RATE OF 62,5 L/MIN WHILE USING A BREATHING MIX OF 6,7% OXYGEN, 83,3% HELIUM AND 10% NITROGEN. THIS GAS MIXTURE HAS A DENSITY AT 200M EQUIVALENT TO THE DENSITY OF AIR AT 50 M

CERTIFIED PERFORMANCE AT 200 M, PROVEN TECHNOLOGY AT 400 M

preuzmite uputstva

Tehnologije
 • ACT ventil
  ACT ventil - vrhunska Tehnologija Novi ventil u "X" sustava povećava izdržljivost za nevjerojatnih 600%, čak i pod ekstremnim uvjetima.

 • Sve od metala
  Mares je jedini proizvođač na svijetu koji nudi velik izbor regulatora s kućištem drugog stupnja koje je u potpunosti izrađeno od kromiranog mesinga. Zahvaljujući većoj mogućnosti provođenja temperature koja sprečava zamrzavanje, metalna kućišta drugog stupnja i u hladnoj vodi zadržavaju izuzetnu kvalitetu te su sigurnija za korištenje od onih izrađenih od plastičnih materijala. Prilikom udisanja, kompresirani zrak iz prvog stupnja širi se unutar drugog stupnja i značajno snižava temperaturu zraka, što pri ronjenju u hladnoj vodi može dovesti do svega nekoliko stupnjeva iznad smrzavanja. Ova situacija, zajedno s prirodnom vlagom koja je prisutna unutar drugog stupnja, može izazvati pojavu ledenih kristala te, kada je pokrenuta udisajem, može prouzročiti mali gubitak zraka a zatim i pokrenuti nekontroliran prohod zraka. Metal je dobar vodič topline stoga voda koja okružuje drugi stupanj postaje grijač zraka koji se nalazi unutra te spriječava nekontroliran prohod zraka. Može se činiti čudnim, no čak i pri temperaturama blizu točke smrzavanja, voda je toplija od zraka koji se širi unutar drugog stupnja. Dodatne prednosti u potpunosti metalnih Maresovih drugih stupnjeva su sljedeće: poboljšana izdržljivost pri teškim uvjetima, grubom korištenju i ogrebotinama; duži vijek trajanja proizvoda; smanjena suhoća u ustima zahvaljujući tome što se vlaga prilikom izdisanja kondenzira na unutrašnje stijenke metalnog drugog stupa te tako vlaži svaki udah.

Tehnologije
 • VAD - Vrtložno doziranje zraka
  Svi Maresovi proizvodi drugog stupnja pružaju jedinstven, patentiran VAD sistem (Vortex Assisted Design). Ovaj sistem je bez konkurencije, a olakšava disanje na svim dubinama. Princip rada je izuzetno jednostavan: zrak dolazi iz crijeva, prolazi u drugi stupanj i struji izravno u kanal prije usnika iz by-pass cijevi. 'Vortex' (vrtložno kruženje zraka) stvara se u kanalu iza by-pass cijevi, a prije usnika. U središtu ovog vrtložnog kruženja zraka je područje niskog tlaka koje omogućuje da membrana drugog stupnja prilikom udisanja ostane u donjoj poziciji i tako olakšava sljedeći udah bez velikog napora. Regulatori s VAD sistemom imaju napredne mogućnosti te omogućuju prirodno disanje bez opterećenja. Jedan od najčešćih razloga stvaranja leda u regulatoru je širenje zraka unutar drugog stupnja, što uzrokuje značajan pad temperature. S VAD sistemom zrak se širi unutar by-pass tunela čime se smanjuje mogućnost zaleđivanja.

 • Super fleksibilno crijevo
  Nakon mnogo godina testiranja i istraživanja Mares je razvio novo, superfleksibilno crijevo. Rezultati koji se postižu daleko nadmašuju potrebe koje propisuje testiranje EN250, pa čak i mnogo stroža testiranja koja Mares koristi za simulaciju ekstremnih uvjeta. Izuzetno mekan i lagan jamči maksimalnu slobodu pokreta.
Tehnologije
 • DFC - dinamična kontrola protoka
  Maresovi prvi stupnjevi opremljeni su ekskluzivnim DFC sistemom čime se minimalizira pad radnog tlaka tijekom udisaja, čime se dokazano unapređuju performanse regulatora u svim uvjetima rada, uključujući i situacije otežanog rada. To znači da će se s regulatorom i dalje lako disati, osobito u situaciji kada to najviše trebate. DFC sistem, time što jamči stabilniji radni tlak, omogućuje korištenje jednostavnijeg drugog stupnja koji je pouzdaniji. Zahvaljujući postojanosti koja dolazi od prvog stupnja i jamči stabilan protok zraka, čak i u ekstremnim situacijama, Mares regulatori ne zahtjevaju manualno podešavanje drugog stupnja.

 • Dvostruka snaga
  Nova, kontrola protoka upravlja brzinu isporuke vašeg zraka, od prirodnog disanja na vlastito disanje. Prvi je tradicionalni način disanja regulator Mares, (VAD), dok je drugi (VAD +) daje dodatni poticaj kada je to potrebno.