DARKSTAR

Slika DARKSTAR
Darkstar ronilačko odijelo za podvodni ribolov izrađeno po mjeri spada u rang top visoke kvalitete odijela. Nova i vrlo atraktivna šara mimetik ronilačkih odijela. Obrubi oko lica ruku i nogu izrađeni su od gume koja vrlo dobro dihta i daje vrhunsku udobnost.

€342.83
Proizvođač: Apnea


Smothskin neopren sa vanske strane i opencell sa unutrašnje strane.

AQUAFORM dizajn i kroj savršeno osiguravaju udobnost i odlično prianjanje uz tijelo.

Darkstar je izrađen od vrhunskih materijala najboljih proizvođača neoprena(Yamamoto, HEIWA) po izboru kupca.

Smoothskin crno ili mimetic po izboru kupca.

Dostupan u 3.0, 5.0, 7.0 i 8.0mm.

 

Odijelo za podvodni ribolov je udobno i usko pripijeno uz tijelo ne remeteći cirkulaciju krvi u tijelu. Odijelo ne smije sputavati niti fizički niti  psihički pri bilo kojoj aktivnosti. Zbog što veće udobnosti preporučujemo ronilačka odijela bez patenta te pojačanjima na prsima  laktovima i koljenima. Prsno pojačanje koristi se pri napinjanju puške na gumu dok ostala pojačanja pružaju zaštitu od mehaničkih povreda.

Neka odijela za podvodni robolov ili ronjenje na dah na krajevima  rukava, nogavica, kapuljače i predjelu pojasa imaju manžetne koje sprečavaju ulazak hladne vode i izlazak ugrijane vode. Sistem za kopčanje jakne između nogu neka bude pomoću gumbi, izbjegavajte čićak. Obavezno koristite dugo odijelo u kombinaciji sa kapuljačom. Debljina odijela za free diving ovisi o godišnjem dobu, dubini na kojoj se učestalo roni i tehnici lova. U ljetnim i jesenskim mjesecima koriste se odijela debljine 3 - 6 mm, a zimi i u proliječe od 7 – 10 mm. Različite debljine gornjeg  i donjeg dijela mogu se kombinirati  prema vlastitom izboru. Vjerujte hladnoću sprečava samo debljina materijala, druge napredne karakteristike materijala još uvijek dobro šepaju za debljinom materijala.

NEOPREN           

 Pjenasto gumirani elastičan materijal u kojem je tijekom proizvodnje zarobljen zrak. Integrirane mikro čestice zraka pospješuju termička svojstva neoprena.Sa vanjske i unutarnje strane neopren se nadograđuje sa raznim materijalima koji poboljšavaju termička, mehanička i ostala svojstva koja se odnose na udobnost prema koži tjela. Kvalitetan neopren uslijed učestale upotrebe zadržava prvobitna svojstva. Proizvodi se u Japanu i ima visoku cijenu. Između lošeg i kvalitetnog neoprena razlike su nezamjetne i samo ih veliki znalac može uočiti prije upotrebe. Pametan odabir pri kupnj ronilačkihi odijela za neiskusne ribolovce je izbor proizvođača.Samo poznati i afirmirani proizvođači mogu kupovati kvalitetan neopren iz Japana. Ne kupujte jeftina odijela, ona su pri krajnjem ishodu najskuplja.Yamamoto 45 i Sheico smatraju se najboljim neoprenima današnjice za izradu ronilačkih odijela za podvodni ribolov ili ronjenje na dah.