Carbon 52x

Slika Carbon 52x
Stopostotna karbon tehnologija koristi se za Carbon 52x scuba regulator koji nudi ekstremne performanse na bilo kojoj dubini! Prirodni konvekcijski kanal poboljšava izmjenu topline, savršeno za hladnu vodu. Regulatori za najzahtjevnija ronjenja.

US$620.86

Proizvođačeva šifra proizvoda: 416162

Proizvođač: Mares
Tehnologije
 • VAD - Vrtložno doziranje zraka
  Svi Maresovi proizvodi drugog stupnja pružaju jedinstven, patentiran VAD sistem (Vortex Assisted Design). Ovaj sistem je bez konkurencije, a olakšava disanje na svim dubinama. Princip rada je izuzetno jednostavan: zrak dolazi iz crijeva, prolazi u drugi stupanj i struji izravno u kanal prije usnika iz by-pass cijevi. 'Vortex' (vrtložno kruženje zraka) stvara se u kanalu iza by-pass cijevi, a prije usnika. U središtu ovog vrtložnog kruženja zraka je područje niskog tlaka koje omogućuje da membrana drugog stupnja prilikom udisanja ostane u donjoj poziciji i tako olakšava sljedeći udah bez velikog napora. Regulatori s VAD sistemom imaju napredne mogućnosti te omogućuju prirodno disanje bez opterećenja. Jedan od najčešćih razloga stvaranja leda u regulatoru je širenje zraka unutar drugog stupnja, što uzrokuje značajan pad temperature. S VAD sistemom zrak se širi unutar by-pass tunela čime se smanjuje mogućnost zaleđivanja.

 • Super fleksibilno crijevo
  Nakon mnogo godina testiranja i istraživanja Mares je razvio novo, superfleksibilno crijevo. Rezultati koji se postižu daleko nadmašuju potrebe koje propisuje testiranje EN250, pa čak i mnogo stroža testiranja koja Mares koristi za simulaciju ekstremnih uvjeta. Izuzetno mekan i lagan jamči maksimalnu slobodu pokreta.

 • DFC - dinamična kontrola protoka
  Maresovi prvi stupnjevi opremljeni su ekskluzivnim DFC sistemom čime se minimalizira pad radnog tlaka tijekom udisaja, čime se dokazano unapređuju performanse regulatora u svim uvjetima rada, uključujući i situacije otežanog rada. To znači da će se s regulatorom i dalje lako disati, osobito u situaciji kada to najviše trebate. DFC sistem, time što jamči stabilniji radni tlak, omogućuje korištenje jednostavnijeg drugog stupnja koji je pouzdaniji. Zahvaljujući postojanosti koja dolazi od prvog stupnja i jamči stabilan protok zraka, čak i u ekstremnim situacijama, Mares regulatori ne zahtjevaju manualno podešavanje drugog stupnja.

Tehnologije
 • Mesh Grid
  Perforirana maska na drugom stupnju dizajnirana je tako da smanjuje tlak vode koji dolazi na membranu te sprječava nekontroliran prohod zraka, čak i kod jake morske struje (patentirano).

 • Dinamična klapnica za usmjeravane zraka
  Ovaj revolucionaran sistem, razvijen nakon detaljne studije i testiranja, sastoji se od pokretne klapnice a napravljen je kako bi primio i ispravno usmjerio dotok zraka iz by-pass crijeva do usnika. Zajedno s VAD-om omogućuje prirodno disanje bez napora.

 • NCC - prirodno prilagođen kanal
  Povećava učinkovitost zbog hladne vode stvarajući protok vode preko regulatora. Protok pokreće promjene gustoće u vodi zbog temperature.